Zdjęcie przedstawiające pielęgniarki
Dodano6 lat temu

Od pierwszego września obowiązuje nowa lista refundacyjna

1
odpowiedzi
763
wejść
0
ocena
Odpowiedzi [ 1 ]
00
Dodano 6 lat temu
Mam nadzieję, że nowa lista refundacyjna będzie tak jak się obiecuje- bardziej korzystna dla pacjentów w wieku starszym i podeszłym, a także dla najmłodszej części społeczeństwa, czyli dzieci, a dokładnie dla rodziców i ich portfeli. Jest to bardzo ważne, ponieważ tylko w taki sposób można zapewnić odpowiednie finansowanie i zapewnienie wszystkiego co potrzeba, aby ludzie chorujący nie musieli wybierać pomiędzy realizacją recepty którą otrzymali od lekarza, a pokryciem kosztów utrzymania mieszkania czy zakupu żywności. Państwo powinno chronić najsłabszych. A to przecież własnie ludzie w wieku podeszłym oraz najmłodsze dzieci stanowią tą grupę społeczną o którą powinno się dbać z pełnym zaangażowaniem. Mam głęboką nadzieję że tak właśnie będzie się działo i nikt nie będzie o podobnych zachowaniach zapominał. Tylko w ten sposób możemy zapewnić opiekę nad najsłabszą- najstarszą i najmłodszą częścią społeczeństwa, jednocześnie dając im komfort, że nie są w chorobie pozostawieni sami sobie, ale mogą liczyć na wsparcie i zaangażowanie ze strony innych osób. Nawet jeśli osobiście bagatelizowali byśmy ten problem, to proszę mi wierzyć, że dla samych zainteresowanych jest to niezmiernie istotne i warto tego nie zaniedbywać.
Strona:1
Liczba głównych odpowiedzi na stronie:  
Dodaj odpowiedź
Aby dodać odpowiedź musisz się zalogować
Toast